bijeenkomst participatiewet in Nijeveen

Themabijeenkomst Participatiewet. Op 27 juni organiseert het Lokaal Netwerk een bijeenkomst over de Participatiewet  in Dorpshuis De Schalle Nieuweweg 27 (7948 AA) te Nijeveen.

 

De Participatiewet is in 2015 ingevoerd, daarbij  heeft de regering taken overgedragen aan de gemeenten en een taakstelling opgelegd. Voornemen was om meer mensen aan duurzaam werk en aan reguliere banen te helpen. Maar hoe lijkt dit nu en is het voornemen gehaald? FNV vindt dat gemeenten meer vertrouwen moeten geven aan de doelgroep, werken zonder loon moet stoppen, de verplichte tegenprestatie niet gewenst is, de kostendelersnorm moet verdwijnen en het netto minimumloon omhoog moet. De gemeente en mensen uit uw directe omgeving hebben hiermee  te maken.

Wij hebben een aantal belangrijke deskundigen uitgenodigd om ons te informeren  over dit onderwerp. Vice voorzitter Kittty Jong van FNV verzorgt een inleiding over de Particatiewet en de mening van FNV, de heer Mol, directeur van SW bedrijf Noordwestgroep gaat in op de toekomst van de SW bedrijven en wethouder Turksma van de gemeente De Wolden informeert  ons over de gemeentelijke beleid en mogelijkheden.

 

Tijdens de avond laten we zien hoe het nu gaat met de Participatiewet en wat de aandachtspunten naar de toekomst zijn. De gemeenten in onze regio bepalen zelf op welke wijze de wet wordt ingevuld. Het belooft een interessante avond te worden. Wij zorgen voor de koffie/thee, een drankje en hapje en verwelkomen u graag  op deze avond. Via de link mail kunt u zich direct aanmelden, vermeld hierbij uw naam en met hoeveel personen u komt en (indien lid - uw lidmaatschapnummer).

Graag tot 27 juni in Nijeveen!

 

De Schalle | Welzijn MensenWerk

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙