bijeenkomst armoede inkomenondersteuning

Het Lokaal Netwerk en de afdeling Senioren organiseren op 28 maart 2023 een themabijeenkomst over inkomensondersteuning bij armoede. De bijeenkomst wordt gehouden in schouwburg Ogterop in Meppel en start om 20.00 uur. De vice voorzitter van FNV Kitty Jong en een beleidsmedewerker van de gemeente Meppel informeren u over armoede en inkomensondersteuning.

 

Door de stijgende prijzen wordt het voor een groot deel van de inwoners steeds lastiger om de rekening te betalen. De boodschappenkar wordt steeds leger en de verwarming staat al laag. Komt het voor in uw omgeving, Waar kun je terecht als het niet meer lukt, welke compensatie is mogelijk. FNV vindt extra duidelijkheid van belang, daarom organiseren wij de themabijeenkomst armoede - inkomensondersteuning.  Na afloop van de 2 inleidingen is er gelegenheid voor vragen en discussie. 

 

Het doel van de bijeenkomst: 

  • goed informeren over de mogelijkheden van inkomenondersteuning
  • weerbaar maken en eventueel ondersteunen bij de hulpvragen. 
  • communicatie over het recht op inkomensondersteuning
  • stimuleren rechthebbenden op kwijtscheldingen van Waterschaps- en Gemeentelijke belastingen
  • aandacht vragen voor gebruik ouderentoeslagen
  • recht en duidelijkheid over de energietoeslagen   

De avond is vrij toegankelijk. Wel wordt verzocht vooraf aan te melden. De leden ontvangen een persoonlijke uitnodiging, de overige belangstellenden kunnen een mail sturen. Gebruik dan de volgende link deelnemen om aan te  melden. Graag in de mail uw naam, adres, woonplaats en het aantal bezoekers vermelden. 

 

 

Schouwburg Ogterop (Zuideinde 70 Meppel) vindt u op loopafstand van het (bus)station en in de directe nabijheid is parkeergelegenheid  aanwezig.

 

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙